Blijf op de hoogte van Van Gennip Verpakking

Blijf op de hoogte van Van Gennip verpakking

Aangepaste openingstijden

In verband met Hemelvaartsdag zijn wij zowel op donderdag 10 mei als op vrijdag 11 mei gesloten. 

Weersinvloeden op verpakkingstape: hoe beperk je deze zoveel mogelijk?

De wisselende weersomstandigheden van de afgelopen periode hebben niet alleen invloed op ons als mens, maar ook op een veelvuldig gebruikt verpakkingsproduct. Er zijn verschillende punten waarop gelet moet worden bij het bewaren van tape. Een paar tips om tape op de juiste manier op te bergen:

Temperatuur
De omgevingstemperatuur heeft direct invloed op de tape en specifiek op de lijmlaag. Daarom is het van belang om de tape op de juiste temperatuur te bewaren, doorgaans wordt hier een kamertemperatuur van circa 19°C voor aangehouden. Wij bewaren de tapes voor u in een verwarmde en afgesloten ruimte van ons magazijn om deze zo optimaal mogelijk aan te kunnen leveren. Door deze manier van bewaren blijft de kwaliteit van de tape constant.

Luchtvochtigheid
Een andere factor welke invloed heeft op de kwaliteit van tape is vocht. Advies is om de tape op een droge plaats op te bergen, omdat de drager van de tape anders vocht kan opnemen waardoor deze eerder kan scheuren of zijn vorm verliest.

UV-straling
In deze periode minder van toepassing, maar ook zeker belangrijk is de invloed van UV-straling. Wanneer de lijmlaag van tape in contact komt met UV-straling of gewoon zonlicht kan de lijmlaag gaan uitharden. Dit betekent dat de tape niet meer goed hecht bij het gebruik. Er zijn tapes verkrijgbaar die uv-bestendig zijn, de uv-straling heeft hier een beperkte invloed heeft op. Toch adviseren we om alle tapes op een donkere plaats op te bergen, waar geen uv-straling komt. Dit om de kwaliteit van de tape te kunnen garanderen. Het makkelijkste is om de tape in de doos te laten zitten waar ze in verpakt zijn.

Houdbaarheid
Mits op de juiste wijze opgeslagen is tape doorgaans één jaar lang van optimale kwaliteit. Na één jaar gaat de kwaliteit achteruit. Het is dus aan te bevelen om niet té grote hoeveelheden in één keer te kopen, omdat de kwaliteit op den duur achteruit zal gaan.

Wilt u meer informatie over bovenstaande of kunnen we u ergens anders mee verder helpen? Neem dan even contact met ons op!

Zo langzaam als plastic vergaat, zo vlot verdwijnt het momenteel uit de winkels.

Na de gratis plastic zak lijkt nu ook de betaalde draagtas op z'n retour. Duurzame shoppers en statiegeldtassen nemen de plaats ervan in.Nu stopt Aldi als eerste grote supermarktketen zelfs met plastic tassen die niet gratis zijn: de klanten van de Aldi kunnen ze vanaf volgend jaar niet meer bij de kassa kopen. Sinds het verbod op het gratis weggeven van plastic tasjes in winkels zien winkeliers dat consumenten hun gedrag hebben aangepast. Er gaan 70 procent minder plastic tasjes over de toonbank. 

De gemiddelde Nederlander gooit nu 51 tasjes per jaar weg. In 2015 waren dat nog 170 tasjes per persoon.

Meer informatie over dit onderwerp leest u hier of hier

Wilt u meer informatie over de impact van een plastic of papieren draagtas? Of wellicht een offerte voor een mooie herbruikbare shopper? Neem contact met ons op, we bespreken graag de vele mogelijkheden.