Blijf op de hoogte van Van Gennip verpakking

Lees hier het laatste nieuws over Van Gennip Verpakking en de laatste trends/ontwikkelingen op het gebied van verpakkingsmateriaal. Daarnaast vindt u hier onze aangepaste openingstijden, vacatures en de laatste producten. 

 

Blijf op de hoogte van Van Gennip verpakking

Zo langzaam als plastic vergaat, zo vlot verdwijnt het momenteel uit de winkels.

Na de gratis plastic zak lijkt nu ook de betaalde draagtas op z'n retour. Duurzame shoppers en statiegeldtassen nemen de plaats ervan in. Nu stopt Aldi als eerste grote supermarktketen zelfs met plastic tassen die niet gratis zijn: de klanten van de Aldi kunnen ze vanaf volgend jaar niet meer bij de kassa kopen. Sinds het verbod op het gratis weggeven van plastic tasjes in winkels zien winkeliers dat consumenten hun gedrag hebben aangepast. Er gaan 70 procent minder plastic tasjes over de toonbank. 

De gemiddelde Nederlander gooit nu 51 tasjes per jaar weg. In 2015 waren dat nog 170 tasjes per persoon.

Meer informatie over dit onderwerp leest u hier of hier

Wilt u meer informatie over de impact van een plastic of papieren draagtas? Of wellicht een offerte voor een mooie herbruikbare shopper? Neem contact met ons op, we bespreken graag de vele mogelijkheden. 

De ergernis van te grote postverpakkingen

Het is geen uitzondering dat een kleine online aankoop wordt geleverd in een grote verpakking. Kleine dingen als een potje nagellak, een muismat, batterijen en een usb-stick komen in verpakkingen waar het product tot wel veertig keer in kon. Dit wordt getoond een uitzending van Kassa.

De grote verpakkingen zijn slecht voor het milieu: er worden onnodig veel grondstoffen (papier, karton en/of plastic) gebruikt. Daarnaast wordt er veel lucht verstuurd, wat op zijn beurt zorgt voor meer transportkosten en brandstofgebruik.

Het kritische VARA-programma voelt webwinkels aan de tand over de onnodig grote verpakkingen. Redenen die werden genoemd: “We kunnen er niets aan doen, het is allemaal geautomatiseerd”, en “Dit is de kleinste doos die we hebben”. Het kan nog erger: “Het kan zijn dat een stagiair het heeft ingepakt, die moet het nog een beetje leren.” Hester Klein Lankhorst, directeur van het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken (KIDV), legt uit dat webshops altijd een select aantal dozen in hun magazijn hebben waar uit gekozen dient te worden. Het kan dus zijn dat voor een specifieke bestelling geen geschikte doos aanwezig is. 

Dit kun je eenvoudig voorkomen door de aanschaf van verschillende formaten dozen. Bij Van Gennip Verpakking B.V. kies je uit 100+ standaard formaten en daarmee ben je dus zeer flexibel en ook nog eens duurzaam bezig! Bekijk het hele artikel en de video hier.

Invoering klantenkaart in de winkel

Vorig jaar hebben wij de de klantenkaart geïntroduceerd in onze winkel. Onderstaand vindt u meer informatie over de invoering en voordelen van deze kaart:

De klantenkaart is gratis, per klant wordt één klantenkaart verstrekt. Op vertoon van de klantenkaart ontvangt u 10% korting op uw aankopen bij contante- of pinbetaling*. De korting is geldig bij prijsstaffel 1 en 2 en geldt niet op bestelartikelen, (naam)bedrukte artikelen en/of acties. 

Deze kaart heeft voor u als vaste klant naast de korting de volgende voordelen:

  • Altijd als eerste op de hoogte van onze acties en het laatste nieuws;
  • Meer bestelgemak, doordat wij eenvoudig uw bestelgeschiedenis kunnen raadplegen;
  • Uw bedrijfsgegevens altijd compleet op uw factuur

*De korting is niet geldig bij verkoop op rekening.